GRES ST AMAND CULINAIRE 1250 - 1280°C
GRES ST AMAND CULINAIRE 1250 - 1280°C
GRES ST AMAND CULINAIRE 1250 - 1280°C

St Amend Kordieritli Badem Stoneware Çamur (R21914)

0.0
Marka : SOLARGIL
Fiyat : 9,10€
Barkod : 8681910608535

ADET

Artır Azalt

St Amend Kordieritli Badem Stoneware Çamur 10Kg.

 

Tekli ve Çift Pişirme
Bisküvi pişirim sıcaklığı: 950°C
Sırlı pişirme sıcaklığı: 1250°C - 1280°C

 

Teknik özellikler :
Kuruma büzülmesi: %5,5
1280°C'de çekme: %6,2
Gözeneklilik 1300°C: %1
Genişleme katsayısı: 41 x 10-7
Jeolojik olarak "Myennes kili" olarak adlandırılan Saint Amand kumtaşı, Orta Albyen'de (-113 ile -100 My arasında) 
ikincil çağın en başında oluşan katmanlardan gelen doğal bir kildir.
Yayılma, Saint Amand en Puisaye'den Loire'ın altına batıyor ve Borne'nin beşiğinde yeniden ortaya çıkmak için Cosne sur Loire'a gidiyor.
GSA'nın oluşumu, Morvan dağlarının (Château Chinon masifi) yanardağ püsküren bodrumundaki kaolin ve feldispatların değişmesinden kaynaklanmaktadır.
Parçaların gölsel bir yapıya sahip tortuları, çoğunlukla potasyum, ardından mika ve kuvars olmak üzere ara kat kaolinit ve feldispat parçacıklarına sahiptir.
Toprağın siyah yönü bitkisel kısımla bağlantılıdır, çözülür ve ardından humusta yapılandırılır.
Özetle, Saint Amand'ın kumtaşı şunlardan oluşur:
%40 kuvars
%57 kaolinit
%3 mikalı mineraller (feldspatik kaynaklar)
%0.8 organik parçalar

 

Teknikler Özellikler:
Bu Çamur, plastisite (parçacıkların inceliği) ve elastikiyet (organik faz) arasında doğal olarak dengelenir ve tüm seramik uygulamalarının şekillendirilmesine izin verir.
Macunun üretimi, nemde, üretim yöntemlerine uyarlanmıştır ve aşağıdaki sertlik sınıflandırmasını verir:
5/6 standart tornalama.
4/5 Alçı kalıpların esnek tornalanması ve kalibrasyonu.
6/7 Sert Tornalama ve Ram İşlemli Presleme.
7/8 Metal kalıp presleme.

 

İpuçları:
Doğru sertlik indeksini seçmek önemliyse, çamur ne kadar nemli olursa, plastisiteye zarar verecek şekilde esneklikte (germe kapasitesi) o kadar fazla olacağına dikkat edin.
Çekim sırasında çok su ile çalışma alışkanlığı varsa, 6/7 indeks ile telafi edin. 
Bu, St Amand'ın uyumunu korur.
Yemek kapları için GSA, 11-12 saat ve maksimum 1280°C'lik bir eğriye uyarak yavaş pişirim sağlayın. 
Hızlı sıcaklık yükselmesi çamura zarar verecektir.
Kuvars oranı ile 450° ile 600° arası geçiş 50°/saat hızla yapılır. 
Pişirmenin sonunda sır için yarım saat, bisküvi için 15 dakika bekleyin.

Pişme Rengi
Koyu Kahverengi Krem
Fiziksel Durumu
Vakumlu / Plastik Çamur
Şamot İçeriği
Şamotsuz
Bisküvi Pişirimi
940 - 960°C
Sır Pişirimi
1200-1280 °C
Menşei
Fransa
Marka
SOLARGIL
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR