Baryum Karbonat
Baryum Karbonat
Baryum Karbonat

Baryum Karbonat (R6200)

5.0
Marka : REFSAN
Fiyat : 5,25€
Barkod : 8681910612433

Adet

Artır Azalt

 

Baryum Karbonat


Moleküler formülü: BaCO3
Molar kütle: 197.34 g / mol
Görünüm: Beyaz kristal
Koku: kokusuz
Yoğunluk: 4.286 g/cm3
Erime noktası: 811 ° C
Kaynama noktası: 1360 ° C (Çürüme)
Suda çözünürlük: 0,0024 g/100 ml (20 ° C)
Çözünürlük: asit ayrışır
Kırılma indeksi (nD): 1.6

Kimya sanyinde diğer Baryum Bileşiklerinin üretiminde, Cam sanayi, kinescope kabuk, tuğla sanayi, seramik sanayinde, elektrik işlemlerinde, ince seramik, vitrifiye seramik, kimyasal / İlaç Sanayi, Sabit Ferrites, su arındırıcı, innşat malzeme imalat işlemlerinde kullanımyeri bulur.

Ayrıca viterit olarak bilinen Baryum karbonat (BaCO3), fare zehiri, tuğla, seramik sır ve çimento kullanılan bir kimyasal bileşiktir.
Baryum baryum karbonat, baryum klorür gibi çözünür tuzlar oluşturmak üzere, hidroklorik asit gibi asitler ile reaksiyona girer:
BaCO3 (s) + 2 HCI (aq) → BaCl2 (aq) + CO2 (g) + H2O (l)
Baryum sülfat yüksek derecede çözünmez Bununla birlikte, sülfürik asit ile reaksiyon, kötüdür.
Baryum karbonat yaygın sırlarında bir madde olarak seramik endüstrisinde kullanılır. 
Bu bir akış, bir paspas ve kristalize ajan olarak hareket eden ve diğer araçları ile kolayca ulaşılabilir değildir benzersiz renkler üretmek için bazı boyama oksitler ile birleştirir. 
Onun kullanımı gıda ve içecek içine sırlardan leach olabilir bazı iddia yana biraz tartışmalıdır. 
Kullanım emniyetli bir şekilde sağlamak için, BaO, sık sık fritli formunda kullanılır.
Tuğla, kiremit, toprak ve seramik endüstrisi baryum karbonat tozlaşma neden çözünür tuzlar (kalsiyum sülfat ve magnezyum sülfat) çökeltmek için kil eklenir.

 

Kimyasal Analiz

 

Birim

Sonuç

Saflık

%

99.21

InsoIubIe In HCL

%

0.16

Sülfür ( SO4)

%

0.29

Klor  (As CI)

%

0.01

Demir

%

0.004

İncelik (125 µm elek üzerinde kalan miktar)

%

0.18

  

NEM

0.28 % max.

 

 

UYARILAR;

 

Bu ürün gıda güvenliği standartlarına uygun değildir.
İnsan tüketimine yönelik değildir.
Gıda ürünleri ile doğrudan veya dolaylı temasından kaçının.
Gıda üretim süreçlerinde kullanılması ciddi sağlık risklerine yol açabilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR